2009. augusztus 28., péntek

Sciennet Hazugságok



Sciennet ügynökök tipikus hazugságai és az azokra adott válaszok.

- A sciennetet alapítói névtelenségbe burkolózó amerikai gazdasági szakértők.
A sciennet alapítója valójában a zsidó Leinemann Zsolt, üzletember mlm szakértő, aki szintén ügyvezetője volt 2002 és 2006 között DT Diamond Zrt. álnéven a világ legnagyobb drágakő-kereskedő hálózatának bemutatott cégének, mely ügynökökön keresztül, piramisjátékként (a jelenlegi sciennet stílusban) több száz személytől milliós nagyságrendű pénzt csalt el. A vállalkozás papíron akkor is egy USA-beli fiktív, off-shore cég volt és Leinemann a bíróság bíróség és a jog szemében csak egy mit sem sejtő kinevezett Igazgató volt...ahogy a Sciennetben is jelenleg.

- A sciennet segít spórolni az embereknek a zseniális árengedmény rendszere révén.
Sciennet tagként elvileg kedvezménnyel vásárolhatsz egy szűk termékpertneri körből.
A kedvezmény érvényesítése meglehetősen bonyolult és életszerűtlen:

Ha egy cég ad 10% kedvezményt sciennet tagoknak, abból:
• 1% kedvezmény jut a vásárlóhoz utólag
• 1,5 % a vásárló fölött lévőknek
• 6,5% a sciennetnek, aki egy bonyolult rendszereren belül azt kezeli.

Ahhoz, hogy a vásárlásod 1%-át (!!!) visszakapd, először teljes értékben kell vásárolnod, majd a sciennetnek eljutatni a vásárlás igazolását, ezután várni a levonásokkal terhelt 1%-ot...

- A Sciennetben az emberek mások vásárlásából gazdagodnak meg.
Mivel az előbb elmagyarázott kedvezményrendszer valójában gyakorlatilag értelmetlenné teszi a kedvezményes vásárlást, ezért azt a tagok szinte nem is használják. A sciennetben mozgó pénzösszeg az előre kifizetett foglalózott kedvezményekből, vásárlási utalványokból (ún. scien jogból) adódik, azonban ezek mögött nincs fedezet és valós értékük sincs! ...Ellenben ha az adott személy beszervez másokat a beszervezett személyek által befizetett összegből kis arányban részesülhet.

- A Scienent jelenleg azért van csak Magyarországon, mert ez a „tesztország”, de hamarosan egész európában jelen lesz és ez kiemelkedő előnyt jelent az ekkor már jó pozícióban lévő magyar tagoknak, hiszen a külföldi jogok tetején mind mi leszünk.
A Sciennetet tulajdonosa egy papíron amerikai székhellyel rendelkező Ciprusra (egyik tipikus offhore ország) bejegyzett cég. A magyarországi jogokkal bíró "leányvállalat" folyamatosan változik (jelenleg: HEADMIN Marketing és Adminisztrációs Korlátolt Felelősségű Társaság) vezetője azonban állandó, a már említett Leinemann Zsolt.
Az offshore jelleget bizonyítja az is, hogy a ScienNet International LLC címe (1023 , 15th Street , NW, Suite 401, Washington, DC 20005 valójában a Nemzeti Amerikai-Arab Kereskedelmi Kamara (National US-Arab Chamber of Commerce) székhelye.
Ez is csupán egy mézesmadzag, amivel több mint 2 éve átverik az áldozataikat. A sciennet csak Magyarországon létezik, és biztosra vehető, hogy nem fog terjeszkedni külföldre.

- A Sciennet nem Piramisjáték! Ezt csak azok mondják, akik nem értik meg a lényegét.
A Sciennetben jogokat kell venned, és ezután csak úgy juthatsz pénzhez, ha az általad beszervezett személyek, vagy az ő alattuk lévők is jogok vásárolnak.
A részesedés szisztémája szinte átláthatatlanul bonyolult, azonban a létező legjobb variációban is legalább közel hatszor annyi vevőt kell hoznod, mint amennyiért te vásároltál, ahhoz, hogy a pénzed visszakapd. ...és ez az elméletileg legjobb lehetőség!
A Sciennet maga a piramisjáték! Semmi más!

- A Sciennet nem MLM!
- MLM (multi-level marketing) egy törvényes, etikailag azonban kétséges értékesítési módszer. Azonban az MLM rendszerekben termékeket kapsz a pénzedért, mag a sciennetben semmi kézzel foghatót, csupán virtuális "jogokat". A sciennet logikáját tekintve MLM, azonban amitől mégsem az, hogy itt nincs termék, amit tiéd lesz a kiadott pénzért cserébe.

- A sciennet ingyenes és sosem kell semmit megvenni!
Pontosabban: A SEMMIT KELL MEGVENNED! A sciennetben úgynevezett jogokat kell vásárolnod ahhoz, hogy pénzt keress. A jogok termékpartnereknél elvileg levásárolhatóak, viszont annyira bonyolult és nem életszerű feltételek mellett, hogy gyakorlatilag a semmiért fizetsz.

- A Sciennetben könnyedén, legálisan kereshetsz havonta többmilió forintot!
A sciennet rendszerben egy 10.000 Ft értékű jog elvileg, maximálisan 131.000 Ft-ot termelhet. Azt hogy ez az összeg számodra összegyűljön egy átláthatatlanul bonyolult szisztéma szabályozza, de a lényeg leegyszerűsítve a következő:
Minden befizetett 10.000 Ft képez egy virtuális jogot (valójában kerülhet egy jog 1,5 milio forintba is,de most nézzük az egyszerű alapesetet). A jognak van egy alsó és egy felső ága, ehhez kapcsolódnak az alád beszervezett emberek jogai. Ha valaki alattad vásárol egy jogot az a jog alsó vagy felső ágán egy pontot ér. Amint összegyűlik mind a két ágon 30-30 pont (tehát legalább 600.000 Ft értékben vesznek ugyanilyen jogot azok, akiket beszervezel a jogod kifutottá változik, azaz termel neked 121.000 Ft hasznot. Ez az optimális lehetőség, ami a ritkán fordul elő, hiszen általában eltérően gyarapodnak a pontok a jog felső és alsó ágán. (egyébként ezen kívül magának a felső és alsó ág létének semmi funkciója)
Könnyen kiszámolható, hogy egymilliós keresethez, minimum 9 jogot kell venned (90.000 Ft), majd az alattad lévőket -legoptimálisabb esetben is- legalább 5,4 millio ft értékű jog vásárlására kell rábeszélned.

- A Sciennetben a vásárlási utalványok levásárolhatóak. Amit befizetsz, azt később azonos értékben elköltheted bármire! Nem veszíthetsz!
A vásárlási utalvány csak a kedvezmény értékében vásárolható le. Tehát ha rábeszélnek, hogy ha autót szeretnél venni akkor először vegyél 3 millio értékben egy autó szalonnál utalványt, akkor ez azt jelenti, hogy az autószalonnál aki 5% kedvezményt ad min 60 millio értékben kell vásárolnod, hogy a 3 millio Ft-ot beszámítsák. (persze ez az összeg így is, úgy is a sciennet zsebébe vándorol) Megéri, nemde?

-A Sciennet rendszer maximálisan törvényes!
A sciennet trendszerben a pénz konkrét gazdasági esemény (vásárlás) nélkül áramlik a tagok között. Ez a piramis vagy más néven pilótajáték jellemzoje. Aki számára ennek ellenére is legálisnak tünik ajánljuk a Bünteto Törvénykönyvrol szóló 1978. évi IV. törvény
299./C. §-át :
"...a mások pénzének előre meghatározott formában történőés kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló játék szervezése, amelyben a láncszeruen bekapcsolódó résztvevok a láncban előttük álló résztvevok számára közvetlenül vagy a szervezo útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek és ezzel buncselekményt követnek el"

Érdemes elolvasni:
Cikk a Sciennet vezér Leinemann Korábbi csalásáról
Leinemann Zsolt CSalássorozata

1 megjegyzés:

  1. A rendszer elnyelte a befizetett pénzeket,és ma már csak különleges esetekben utal a rendszerben lévőknek. A feljelentés nem is egyszerű mert a legtöbb esetben testvér, barát, jó ismerős volt a beszervező, ez a leg mocskosabb rendszer amivel eddig találkoztam!!!

    VálaszTörlés